وزیر علوم: کنکور سراسری 1405 در موعد مقرر برگزار می‌شود اطلاعیه آموزش‌وپرورش درباره لغو امتحانات نهایی در ۴ استان/ نگران برگزاری امتحانات نباشید امتحانات نهایی دانش‌آموزان بوشهری در روز‌های ۲۵ و ۲۷ تیر ماه لغو شد تداوم موج گرمای هوا تا ۲۰ مرداد وزارت آموزش و پرورش: حوزه‌های امتحانی که مجاور مناطق حساس بودند جابه‌جا شدند/ امتحانات نهایی لغو شده چهار استان در سایر استان‌ها برگزار می‌شود؟ ایران در صدر گرم‌ترین نقاط جهان / این استان با ۶ شهر رکورددارترن استان گرم جهان شد رگبار بارش‌های موسمی در ۲ استان؛ رکورد گرما در ۴ استان شکسته می‌شود تیراندازی ماموران مرزبانی به قاچاقچیان مواد مخدر/ دستگیری ۲ نفر با محموله ۲۰۰ کیلویی مخدر صنعتی و روانگردان حین ورود به کشور درخواست آزادی مشروط تتلو به کجا رسید؟ امکان تغییر حوزه امتحانی داوطلبان آزمون دستیاری فراهم شد ساعت ۲۰ به وقت گرینویچ چه ساعتی به وقت ایران است نحوه پیش ثبت نام پایه هفتم جزیره کیش تعطیل شد؟ هشدار هواشناسی تهران به پایتخت‌نشینان / منتظر افزایش دمای هوا باشید کارت ورود به جلسه ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد؛ رقابت ۶۰۵ هزار داوطلب از ۲۵ تیر دمای دهلران به ۵۲ درجه رسید

مرگ مغزی را با کما اشتباه نگیرید

مرگ مغزی را با کما اشتباه نگیرید مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: در مرگ مغزی، خونرسانی مغز مختل می‌شود و سلول‌های مغز می‌میرند و سه روز بعد اگر جمجمه باز شود شاهد یک مغز متلاشی شده و متعفنی هستیم که امکان برگشت آن به هیچ عنوان وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۱ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 15
کد خبر: ۱۸۴۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در مصاحبه با برنامه علمی «روزنه» رادیو گفتگو اظهار کرد: یک درصد مرگ انسان‌ها در دنیا به دلیل مرگ مغزی است به این معنا که مغز از بین می‌رود و سلول‌های آن متلاشی می‌شود، اما قلب به واسطه دارو‌ها و دستگاه‌ها قادر است تا چند روز تپش خود را ادامه دهد.

وی افزود: اطلاع رسانی به خانواده‌ها درمورد این موضوع نباید از زمان مرگ مغزی بیمار انجام شود بلکه قبل از حادثه و در طول زندگی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب و وسیعی انجام شود تا خانواده بیمار مرگ مغزی بتواند در چند روز سریعاً تصمیم بگیرد.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: مراسم جشن نفس از ۲۰ سال قبل در ایران شروع شد، اما به تدریج گسترش پیدا کرد و تبدیل به فرهنگ عمومی شد بطوریکه اول رویداد «شهر نفس» و بعد هم رویداد «ایران؛ دیار نفس» شکل گرفت و هم اکنون نیز در جای جای ایران تبلیغات اهدای عضو به شکل بیلبورد‌های خیابانی و تیزر‌های متعدد درباره مرگ مغزی انجام می‌شود.

نجفی زاده درباره تفاوت مرگ مغزی و کما اظهار کرد: مردم به اشتباه مرگ مغزی را با کما به اشتباه می‌گیرند درصورتیکه در مرگ مغزی، خونرسانی مغز مختل می‌شود و سلول‌های مغز می‌میرند و سه روز بعد اگر جمجمه باز شود شاهد یک مغز متلاشی شده و متعفنی هستیم که امکان برگشت آن به هیچ عنوان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه قوانین تأیید مرگ و مغزی در کشور ما بسیار سفت و سخت است گفت: در همه کشور‌ها یک یا دو متخصص مرگ مغزی را تایید می‌کنند، اما در ایران چهار این کار توسط متخصص انجام می‌شود و بعد از آن هم یک متخصص پزشکی قانونی، کار چهار پزشک متخصص را تأیید می‌کند و از خانواده بیمار رضایت می‌گیرد.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان یادآور شد: حدأکثر تا دو هفته می‌توان از بیمار مرگ مغزی نگهداری کرد ضمن اینکه با گذشت هر روز کیفیت اعضای بدن فرد مرگ مغزی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه طبق قانون، همه بیمارستان‌ها موظف هستند موارد مرگ مغزی را به واحد‌های اهدای عضو اطلاع دهند گفت: خوشبختانه ۶۴ واحد اهدای عضو در سراسر کشور داریم و بنابراین اگر موردی وجود داشته باشد واحد‌ها مطلع می‌شوند و در صورت رضایت خانواده، کار‌های اهدای عضو بیمار انجام می‌شود.

نجفی زاده اظهار کرد: افرادی که علاقه‌مند به عضویت در انجمن اهدای عضو ایرانیان هستند می‌توانند کد ملی خود را به ۳۴۳۲ پیامک کنند و کارت به صورت الکترونیک صادر می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در پایان یادآور شد: هر دو سه ساعت، یک بیمار نیازمند به پیوند جان خود را از دست می‌دهد. / فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار